Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik svečano je obilježila 75.obljetnicu škole. Dubrovnik i Dubrovčani turizam su prihvatili kao filozofiju življenja znajući da je kvalitetno obrazovanje u ovoj grani gospodarstva preduvjet rada i turističkog razvoja.

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu je odgovor na potrebe ugostitelja za kvalitetnim kadrovima kako bi zadržali kvalitetu u svojim objektima. Suradnja našeg Centra i Baskijskog kulinarskog centra, kao jednog od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara u svijetu, otvara mogućnosti kvalitetnijoj budućnosti hrvatske gastronomije i inovativnijem korištenju hrvatskih namirnica u našoj gastro ponudi.

“Radovi na Akademisu Vila Čingrija su u tijeku i vjerujem da ćemo sve uspješno i na vrijeme završiti. Zahvaljujemo Gradu Dubrovniku na odluci da vilu da upravo za ovu namjenu. Dobro je da jedan takav objekt bude središnji objekt Centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Dubrovnik. Također, vrlo je važno da ovaj projekt podrazumijeva suradnju škole s turističkim gospodarstvom što je bitno za školu koja obrazuje kadrove početnike, ali i odrasle i ovdje je poseban naglasak na cjeloživotnom obrazovanju. Čestitam i na odluci da se ostvari suradnja s Baskijskim kulinarskim centrom, ponajboljim svjetskim centrom u kulinarstvu i ugostiteljstvu i vjerujem da će nam to u destinaciji donijeti nova znanja i kvalitetu” – istaknuo je na svečanosti župan Nikola Dobroslavić.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik kroz povijest je zadržala svoje najbolje učenike i doškolovala ih za stručne nastavnike, a i danas su u središtu pozornosti učenici koji uz mentore svoja znanja i umijeća predstavljaju na  brojnim natjecanjima, u poznavanju stranih jezika i GASTRU, na regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. T

Na svečanosti su nastupili članovi KUD-a Ponikovska poskočica, te učenici škole Lara Čustović, Mislav Musić, Maroje Šoletić i Mate Lonac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here