Župan Nikola Dobroslavić sa savjetnicom Žaklinom Marević nazočio je u srijedu dodjeli nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 72. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ocjenjivački sud za dramu većinom glasova odlučio je nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu dodijeliti predstavi Glava lava Ivana Salečića u adaptaciji Marijane Fumić, režiji Aide Bukvić i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.
Ocjenjivački sud za glazbu jednoglasno je odlučio nagradu Orlando za najvrjedniji umjetnički doseg u glazbenom programu 72. Dubrovačkih ljetnih igara dodijeliti sopranistici Juliji Ležnjevoj za koncert održan 25. srpnja u atriju Kneževa dvora.
Odlukom Vijeća nagrade Orlando, Grand prix za osobit umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u više festivalskih sezona dodijeljen je Folklornom ansamblu Linđo, koji, kako stoji u obrazloženju, svaku sezonu Igara od 1967. godine obogaćuje svojim nastupima, uglavnom na taraci tvrđave Revelin, a često i bude najljepši dio same ceremonije Otvaranja. U 55 godina na Igrama, Linđo je postao kultna konstanta, onaj dio nas koji s ponosom trebamo pokazati svijetu i učiniti da ga taj svijet odnese u svoje domove kao najdragocjeniju uspomenu, a mi ga čuvati kao zalog za budućnost.

Nagrade su uručili članovi Vijeća Zdravko Kedžo i Marija Nemčić te predsjednik Vijeća i v.d. ravnatelja HRT-a Renato Kunić. Emisija o današnjoj dodjeli nagrada u Kazalištu Marina Držića, bit će emitirana večeras, 25. kolovoza s početkom u 21:30 sati na Prvom programu – HTV 1, uoči početka izravnog prijenosa završnog koncerta koji je u 22:00 sata.

Na dodjeli nagrada nazočila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here