Povodom obilježavanja 30. godišnjice osnutka ratne postrojbe Hrvatske ratne mornarice Dubrovnik u Luci Gruž održano je postrojavanje članova Udruge pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

Obilježavanju su u ime Dubrovačko-neretvanske županije nazočili i savjetnica župana Žaklina Marević, potpredsjednik Županijske skupštine Nikša Sentić i županijski vijećnik Teo Andrić, koji su tom prigodom položili vijenac ispred brodice sv. Vlaho te potom spustili vijenac u more s topovnjače Dubrovnik, u spomen na sve poginule.

U prigodnom govoru savjetnica Marević je podsjetila kako je Mješoviti odred mornaričkog desantnog pješaštva dao značajan doprinos u obrani Dubrovnika, Elafita, u oslobađanju Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja, Konavala i zaleđa.

„Svi se sjećamo, osnivanje ove postrojbe bio je jasan odgovor na tadašnje potrebe organizirane obrane napadnutog Dubrovnika. Svi su počeci teški, tada su bili neizmjerno teški i upravo zato mi danas smo beskrajno ponosni na sve vas koji ste danas tu. Isto tako, s izrazima duboka poštovanja, zajedno odajemo počast svim vašim suborcima koji su tada izgubili život.“ – kazala je Marević te još jednom uputila riječi zahvale za doprinos koji su ostvarili u obrani naše Domovine.

Također, obljetnici su nazočili ministrica Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade RH, zapovjednik HRM-a Ivo Raffanelli kao izaslanik predsjednika RH, Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, brigadir Darko Podrug kao izaslanik ministra obrane RH te Nikša Kusalić kao izaslanik ministra branitelja Republike Hrvatske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here