„Lijepo je biti žena“ naziv je okruglog stola kojeg je uz današnji Međunarodni dan žena organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije. Uloga i doprinos žena u našem društvu su neprocjenjivi, a danas su u središtu pozornosti u Studentskom domu u Dubrovniku bile žene koje su svoj život posvetile medicinskoj praksi i medicinskoj znanosti, javnom zdravlju i poboljšanju općeg dobra. Doktorice Ljiljana Betica Radić, Nada John, Irena Primorac Bošnjak, Matija Čale Mratović i Marija Radonić, te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Nina Skurić.

“Iako zaraznih bolesti uvijek ima, mi koji smo bili iza scene u pandemiji smo izašli na scenu, a vjerujem da će nam sve što se dogodilo biti pouka za budućnost” – istaknula je doktorica Ljiljana Betica Radić dodajući da bi moderno društvo ženama trebalo biti potpora za napraedak u karijeri. Pandemija se odrazila na sve nas, a najviše na osjetljive skupine – dodala je doktorica Irena Primorac Bošnjak uz podatak da je u pandemiji čak udvostručen broj počinitelja obiteljskog nasilja.

Uz predstavnike županijskih ustanova, Povjerenstva za ravnopravnost spolova,  Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tima koji radi na projektu „Osiguravanje sustava podrške za žrtve obiteljskog nasilja – Josipov dom“, CARITAS-a Dubrovačke biskupije i udruga civilnog društva,  sudionici okruglog stola bili su i učenici Gimnazije Dubrovnik. Mladi psiholozi iz dubrovačke gimnazije, pod vodstvom profesorice Suade Salčić uvodnom su prezentacijom otvorili raspravu i dali svoju viziju odgovora na pitanje: Zašto je lijepo biti žena?, a Leona Pralas održala je prezentaciju o jednakosti žena kroz povijest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here