Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i konavoski zdravičar Ilija Kesovija zajednički su otvorili ovogodišnju 15. manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima.

“Udruga Agroturizam Konavle svojim manifestacijama i aktivnostima doprinosi razvoju ruralnih prostora diljem županije, a njihov rad je izvrstan primjer entuzijazma i upornosti” – naglasio je župan Nikola Dobroslavić poželjevši Konavokama i Konavljanima čestit, miran i blagoslovljen Božić te uspješnu 2023. godinu.

Aktivnosti udruge Agroturizam Konavle istaknuo je i načelnik općine Konavle Božo Lasić izrazivši zadovoljstvo što su sredstva od humanitarne gala večere koja je organizirana u okviru Mirisa Božića namijenjena za zakladu Otac Ivan Fiorović i to za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja.

Zelenu menestru za svečanu večeru pripremili su Agroturizam Botaro, Agroturizam Kameni Dvori, Izletište Ivankovi, Konoba Mrs & Mr Caput, OPG 1610 i Seoska kuća Čilipi. Svi ti objekti u srijedu, četvrtak i petak 28., 29. i 30. prosinca otvoreni su i u svojim domaćinstvima pripremaju zelenu menestru.

Meni svečane večere, uz zelenu menestru i vino, obilježila je dugogodišnja suradnja Istre Baranje i Konavala, triju rubnih točaka Hrvatske, a u agro-turističkom smislu triju hrvatskih centara. Uz natupe konavoskih glazbenika na svečanoj večeri je prikazana i video projekcija s pregledom svih proteklih Mirisa Božića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here