Župan Nikola Dobroslavić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora.
Župan Dobroslavić ovom prilikom upoznao je veleposlanika Mora s glavnim obilježjima županije – turizam, poljoprivreda, proizvodnja vina, marikultura, lijepa očuvana priroda i bogata kulturna i povijesna baština.
Istaknuo je kako je Dubrovnik najpoznatiji grad u županiji no dodao kako je tu i Korčula, Ston, Cavtat, Neretva itd.
Veleposlanik Mor je istaknuo kako postoje brojni zajednički interesi između naših dvaju zemalja na kojima je moguće ostvariti suradnju. Primjerice, napomenuo je, Izrael ima bogato iskustvo i znanje u navodnjavanju stoga je to potencijal koji se može iskoristiti u dolini Neretve u poljoprivrednoj proizvodnji.
Također potencijal za suradnju je i područje hi-tech, inovacije, smart city, cyber sigurnost, ali i izraelska rješenja za turizam u vrijeme COVID-a.
Župan Dobroslavić je istaknuo kako se puno ulaže u projekte povezivanja teritorija županije, napomenuvši Pelješki most kao krucijalan projekt.
Na sastanku se razgovaralo i o važnosti cijepljenja u oporavku svjetskog gospodarstva, a uputio je poziv županu da sa suradnicima posjeti Izrael u cilju razmjene iskustava, posebice na području poljoprivrede, odnosno poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih spomenutih područja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here