Caritas Dubrovačke biskupije, već tradicionalno, povodom blagdana sv. Nikole, organizira podjelu poklona u sklopu Dječjeg Caritasa. Ove godine proslava će biti obogaćena poklonima po dječjim željama. 

Djelatnici biskupijskog Caritasa djecu korisnike Caritasove pomoći su pitali što bi voljeli dobiti te njihove želje, pod inicijalima, godištem i spolu, objavili na svojoj službenoj Facebook stranici

Imamo ukupno 74 vesele dječje želje, koje ćemo rasporediti u 3 popisa. Svi naši sugrađani, ali i svi ljudi dobre volje iz drugih dijelova Hrvatske mogu sudjelovati. Proces je jednostavan: zapišete se ispod objave, pričekate da vam potvrdimo da je ”želja baš vaša”, poklon kupite, označite ga rednim brojem i inicijalima te donesete ili pošaljete u naš Caritas – tvrde. 

Svi pokloni bi u Caritasu Dubrovačke biskupije, na adresi Liechtensteinov put 22, trebali biti do 1. prosinca 2021., kako bi bili spremni za dostavu djeci. 

Ovom akcijom želimo postići dva cilja: prvo, želimo da svako dijete dobije nešto novo i nešto baš po njihovoj želji, a istovremeno želimo svima pružiti radost ispunjenja dječje želje, kako bi, na jedan dan, mogli postati nečiji sveti Nikola. Želje su i sve nas razveselile i razniježile.

Najčešće želje djevojčica su lutke i barbike, kod dječaka bageri i autići, a tu je i nekoliko jako skromnih, poput paketića slatkiša ili omiljene mliječne čokolade – poručuju za kraj iz Caritasa.

51684742370_d027e411bf_w.jpg

51686036446_37730bedc8_w.jpg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here