Ususret svetkovini Duhova Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije pripremilo je molitveno-katehetski priručnik „Jedan dar za svaki dan “ koji je osmišljen kao sedmodnevna priprema za Duhove s kojom se počinje u nedjelju 16. svibnja, a završava u subotu uoči Duhova, 22. svibnja. Priručnik je namijenjen vjeroučenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a i drugi se mogu njime poslužiti.

 

„Cilj ove molitveno-katehetske pripreme je pripremiti naše vjeroučenike za svetkovinu Duhova. Želimo osvijestiti našim vjeroučenicima da je Bog ukrasio našu dušu ili će ukrasiti (za one koji još nisu primili sakrament sv. potvrde) darovima Duha Svetoga. Ti darovi nam daju snagu, sposobnost da djelujemo na nadnaravni način, prosuđujemo svijet i događaje s više stajališta, stajališta vjere, te da se ponašamo kao prava Božja djeca. Daju nam mogućnost upoznati Boga, ljubiti ga kao što On ljubi i ostvariti zaslužena djela za život vječni“, naglašava predsjednica Vijeća prof. Željana Lučić.

 

Molitvena – katehetska građa donosi za svaki dan razmatranje o novom daru (sedam dana sedam darova Duha Svetoga). Dnevna priprema sastoji se od kratkog uvoda pomoću kojeg oni koji mole ulaze u tišinu svoga srca, a nakon toga slijedi razmatranje o pojedinom daru. Nakon razmatranja o pojedinom daru Duha Svetoga prelazi se na tekst o svecu toga dana jer se u svakom svecu može prepoznati svaki dar Duha Svetoga, a njihovi životi svjedoče o djelovanju Duha Svetoga. Dnevna priprema završava s kratkim poticajem i molitvom Duhu Svetom.

 

Razmatranja o darovima Duha Svetoga nadahnuti su katehezama pape Franje izrečenim na općoj audijenciji 2014. godine. Tekstove o svecima pripremila je suradnica Vijeća Marinka Ulaga, dip. knjižničarka koja radi u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.

 

Priručnik je dostupan i online preko aplikacije Padleta kojem mogu svi pristupiti. Možete ga pronaći: OVDJE

 

 

Angelina Tadić

qr codeWW

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here