Misom u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku u ponedjeljak, 6. rujna učenici i učenice, profesori i profesorice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića započeli su novu školsku godinu. Euharistijsko slavlje predvodio je delegat s ovlastima generalnog vikara don Hrvoje Katušić uz koncelebraciju ravnatelja škole don Josipa Leba.

 

Potaknut evanđeoskim ulomkom koji je govorio o tome kako Isus dolazi u subotu u sinagogu i pred očima farizeja i pismoznanaca liječi čovjeka sa usahlom rukom (Lk 6, 6-11) vikar Katušić je naglasio kako Isus u središte stavlja čovjeka s njegovim potrebama. Poželio je svima okupljenima da se i oni po Isusovom primjeru u svojoj situaciji trude činiti isto odnosno da ravnatelj škole u središte stavlja osobe profesora i nastavnog osoblja, profesori i nastavno osoblje učenike, učenici jedni druge i tako neprestano kako bi Kristova ljubav zaživjela među njima.

 

Ravnatelj Lebo je pozdravio sve učenike, nastavnike i nastavno osoblje, prenio im pozdrave i blagoslov apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića te im poželio blagoslovljenu novu školsku godinu.

 

Pjevanje na misi animirali su učenici škole.

 

A.T.

Fotografije: Biskupijska klasična gimnazija

21 klasicna poc misa 01

21 klasicna poc misa 02

21 klasicna poc misa 03

21 klasicna poc misa 04

21 klasicna poc misa 05

21 klasicna poc misa 06

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here