Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ već 15. put u adventu okuplja na Pilama u Dubrovniku volontere i djelatnike Caritasa Dubrovačke biskupije kao i mnoge sugrađane i institucije koji donose pakete s pomoći za potrebite u nekom drugom kraju Hrvatske. Pomoć će ove godine biti upućena stanovništvu u potresom stradaloj Glini.

 

U subotu, 18. prosinca već u jutarnjim satima uređen je prostor prihvata paketa koje oni koji su se odazvali akciji dovoze automobilima ili donose u rukama. U radosnom ozračju darivanja napiše se i pokoja čestitka, ponude i radovi nastali u Caritasovoj kreativnoj radionici s volonterima.

 

Svi prikupljeni nekvarljivi proizvodi i higijenske potrepštine, kao i neke slatke sitnice kojima se želi obradovati djecu i najstarije, po završetku akcije kamionom će biti upućene prema Glini. Po dolasku na odredište ruku pomoći pružit će im župa svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom. 

 

Prvog dana akcije pomoć se donosi do 16 sati, a drugog dana akcije, u nedjelju, 19. prosinca vrijedni volonteri i djelatnici na Pilama će biti od 9 do 13 sati.

 

Podsjetimo, u tijeku je Caritasova akcija „Dodaj u košaricu“ koja se tijekom cijelog došašća ostvaruje u suradnji s trgovačkim lancima i pomoću koje će se pomoći korisnicima Caritasove pomoći na području Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

 

A.T.

Fotografije: Caritas Dubrovačke biskupije

21 prb prvi dan 00

21 prb prvi dan 01

21 prb prvi dan 02

21 prb prvi dan 03

21 prb prvi dan 04

21 prb prvi dan 05

21 prb prvi dan 06

21 prb prvi dan 07

21 prb prvi dan 08

21 prb prvi dan 09

21 prb prvi dan 10

21 prb prvi dan 11

21 prb prvi dan 12

21 prb prvi dan 13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here