Četvrti tjedan Dječjeg kampa na Šipanu održan je od 26. do 30. srpnja. Na kampu je sudjelovalo 32 djece od petog do osmog razreda osnovne škole iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije.

 

Kampu se pridružio i don Ivan Devčić, svećenik Riječke nadbiskupije, koji je svaki dan predslavio misno slavlje i imao kratki duhovni nagovor za sudionike Kampa i uvijek je bio otvoren za duhovni razgovor s djecom koja su dijelila svoje probleme i pitanja nastojeći pronaći odgovore u skladu s Božjim zakonima.

 

U ovom tjednu animatori Kampa bili su: Antonio Zirdum (bogoslov Mostarsko – duvanjske biskupije), Kristijan Kolonić (bogoslov Zagrebačke nadbiskupije), Filip Pranjić (bogoslov Zagrebačke nadbiskupije), Jelena Tomić (studentica psihologije iz Mostara), Ana Prskalo (studentica pedagogije iz Mostara), Ana Marić (studentica radiologije iz Kruševa).

 

I ove godine, već peti put, Srđan i Marija Wagner pomažu da kuhinja Kampa bude uvijek u najboljem redu. Kako kažu djeca: „Njihova pasta je uvijek nešto posebno.“

 

Jedno poslijepodne sudionike kampa ugostila je i obitelji Željke Markić u svom domu te su djeca uživala u igri i zabavi na nogometnom i košarkaškom terenu i okrijepila se sokom i lubenicom.

 

Kroz sva četiri tjedna veliku potporu Kampu na obali davala je Ivana Marić koja je svakog ponedjeljka u Luci Gruž s osmjehom dočekivala i prozivala djecu i pripremala ih za brod kojim su plovili do Šipana.

 

Voditeljica Dječjeg kampa Šipan Željana Lučić, nakon četiri tjedna kampa, podijelila je svoje dojmove: „Meni, kao voditeljici Kampa, predivno je vidjeti te drage volontere koji svoj godišnji odmor daju za drugoga. Oduševljena sam djecom koja su prihvatila ovaj izazov: prilagodbe na nešto novo, vrijeme bez mobitela, koja su izašla iz ugodnosti svoga doma i naučila prihvaćati svu djecu i nova pravila, te kako se trude upoznati Boga kroz igru, molitvu i zajedništvo. Predivno je vidjeti kako u malo vremena može jedna mala zajednica rasti i vidjeti plodove u molitvi, radu i igri. Hvala vam na tom predivnom iskustvu koje me još više približilo Bogu i čovjeku.“

 

A.T.

Fotografije: Dječji kamp Šipan

21 kapm 4 01

21 kapm 4 02

21 kapm 4 03

21 kapm 4 04

21 kapm 4 05

21 kapm 4 06

21 kapm 4 07

21 kapm 4 08

21 kapm 4 09

21 kapm 4 10

21 kapm 4 16

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here