Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije svečano je obilježio 50 godina postojanja prigodnim programom u četvrtak, 23. rujna, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, a u programu proslave su, uz ostale sudionike, izlaganjem ”Novo lice djelotvorne Ljubavi” sudjelovale ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje i zamjenica ravnateljice Marija Đurović.

 

Misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Nakon mise uslijedila je svečana akademija te domjenak. Slavlju su nazočili i predstavnici drugih Caritasa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Ravnateljica Šanje i zamjenica ravnateljice Đurović tom su prigodom predstavile što za dubrovački Caritas označava ”Novo lice djelotvorne Ljubavi” i kojim aktivnostima ga otkriva. Prilika je to bila za spomenuti Caritasove bilježnice ”Ljubav”, koje su bile ponuđene prije početka ove školske godine te tradicionalnu akciju ”Buket ljubavi”, kojom se branjem cvijeća lulica, koje pojedinci i obitelji stavljaju na raspolaganje, pomaže korisnicima Caritasa.

 

”Caritas svakodnevno djeluje i ima sve, samo mu treba dodati malo boje i ‘crvenila’, prezentirati ga i svjedočiti svakodnevnim jasnim jezikom. Novo lice Caritasa otkriva se konturama obojenim zajedništvom, molitvom, kreativnošću i transparentnošću,” naglasila je zamjenica ravnateljice. 

T.B.


Fotografije: Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije i Caritas Dubrovačke biskupije 

 

21 Split 50 Caritas 01

21 Split 50 Caritas 02

21 Split 50 Caritas 03

21 Split 50 Caritas 04

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here