Blagdan sv. Stjepana svečano je 3. kolovoza proslavljen u župi sv. Stjepana u Zatonu gdje je središnje misno slavlje predvodio don Mijo Grozdanić iz Katuna, a uz župnika p. Dariusza Nowaka suslavili su svećenici iz ovog dekanata don Vilim Petrović i fra Drago Ljevar.

 

Podsjetivši na život i mučeništvo sv. Stjepana koji je bio svjedok za Isusa Krista propovjednik je podrobnije objasnio što znači biti svjedok naglašavajući kako svjedok mora biti dio nekog događaja da bi mogao posvjedočiti. Naveo je i primjer reklama u današnjem svijetu čija istinitost se obično ne provjerava nego one nastaju kao rezultat plaćanja onoga što se reklamira.

 

Propovjednik je također govorio i o raznim promjenama u načinu života i razmišljanja ljudi te istaknuo o važnost iskustva Božje blizine kako bi i današnji vjernici bili vjerodostojni svjedoci. Sv. Stjepan nas poziva da postanemo svjedoci Božje ljubavi u ovom svijetu, poručio je župnik Grozdanić te poručio: „Oduševite ovaj svijet za Boga! Bog je u vas uložio više nego što je Coca Cola ili bilo koja tvrtka uložila u bilo koju reklamu.“ Onaj za kojeg svjedočite je put, istina i život, zaključio je.

 

Uz župni zbor u slavlju su aktivno sudjelovali i vjernici čitajući misna čitanja i molitvu vjernika. Na ovaj važan dan za župnu zajednicu izmoljena je i molitva podno spomen križa u župi, te je položeno cvijeće i upaljene svijeće u spomen na stradale u Domovinskom ratu među kojima i troje mladih koji su stradali 3. kolovoza 1995. godine kada su na Veliki Zaton, nakon dugog razdoblja primirja, ispaljene granate sa strašnim posljedicama smrti i ranjavanja mladih ljudi.

 

A.T.

Fotografije: Fra Drago Ljevar

IMG 8647

IMG 8649

IMG 8652

IMG 8657

IMG 8658

IMG 8659

IMG 8662

IMG 8664

IMG 8665

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here