Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik postavio je početkom kolovoza prve velike donacijske kutije u prostore zračne luke u Čilipima.

 

Visoke i uske kutije u crvenoj i bijeloj boji s natpisima na hrvatskom i engleskom jeziku: “Pomozi nam u našem radu”/ “Be part of our mission” prikazuju slikovno i neke projekte biskupijskog Caritasa koje potencijalni darivatelji pomažu, a to su pomoć osobama s invaliditetom, pomoć predškolskoj i školskoj djeci u sklopu dječjeg Caritasa, pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama te pomoć u stanovanju.

 

Veliko šareno srce s otiscima dlanova na vrhu kutije i riječima “Support us” skreću pažnju putnika u zračnom prometu na potrebe ranjivih osoba u društva.

 

Iz dubrovačkog Caritas izražavaju nadu da će ove donacijska kutije “uspješno širiti glas o djelovanju našeg Caritasa gostima našeg Grada te da će novčani prilozi iz njih omogućiti da zajedno činimo još puno dobrih djela”.

 

Volonteri biskupijskog Caritasa Đivo i Josip postavili su ove prve kutije u zračnu luku.

 

Kutija za donacije je postavljena i u prostor Lučke uprave Dubrovnik, a iz Caritasa upućuju poziv svim subjektima koji žele podržati njihov rad da im se jave s prijedlogom njihovih objekata u kojima donacijske kutije mogu biti postavljene.

 

A.T.

Fotografije: Caritas Dubrovačke biskupije

 

21 donacijske kutije 01l

21 donacijske kutije 02

21 donacijske kutije 03

21 donacijske kutije 04

21 donacijske kutije 05

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here