Sakrament potvrde u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u subotu, 22. svibnja na više misnih slavlja podijelio je kandidatima i kandidaticama za krizmu župnik don Vilim Petrović.

 

U prigodnoj propovijedi župnik je kazao kako oni ovim sakramentom primaju darove Duha Svetoga te podsjetio na to tko je Duh Sveti. „Duh Božji bdio je kod stvaranja svijeta, kod stvaranja čovjeka Bog udahnu Duha i čovjek posta živo biće. U Starom zavjetu toliko puta smo čuli da je duh Božji vodio proroke, mudrace, suce i Duh je onaj koji oživljuje. Po Duhu Svetom i Isus je začet, Duh ga je vodio, bdio na krštenju u Jordanu, nagnao ga u pustinju i konačno Duh ga je povezivao s Ocem da su jedno sve trojica.“ Isus je obećao svojoj Crkvi Duha koji će je voditi i koji je osnažuje da hrabro svjedoči vjeru u uskrslog Gospodina. „Tom vjerom ispovijedamo da njegovu Crkvu vodi Duh Božji,“ kazao je.

 

Djelitelj sakramenta potvrde uputio je mladim krizmanicima i krizmanicama nekoliko misli za ohrabrenje. Kazao im je da zaborave tko ih je povrijedio, ali da ne zaboravljaju tko ih uvijek voli. Uz njihove roditelje to je Bog koji im je dao dar života. Kad im se čini da im se u životu sve raspada možda tada Bog sve slaže na svoje mjesto, poučio ih je. Župnik je rekao i kako je mana mnogih ljudi da žele biti učitelji drugih, a zapravo bi trebali još dugo ostati učenici, te mladima preporučio da uvijek u životu uče. Potaknuo ih je, riječima sv. Ivana, da shvaćaju da je Božja riječ napisana da ih iz dana u dan potiče da više vjeruju i žive po Kristovom duhu, te da uvijek pronalaze vremena za Boga jer je to najdragocjenije vrijeme za svakoga od njih. Samo tako će, s Božjim Duhom, donositi plodove Duha, poručio je župnik Petrović poželjevši mladima da ih Bog prosvijetli da sve to razumiju.

 

Slavlje podjele sakramenta održano je na otvorenome uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Župa sv. Marije Magdalene Mandaljena

 

21 Mandaljena krizma 05

21 Mandaljena krizma 06

21 Mandaljena krizma 07

21 Mandaljena krizma 08

21 Mandaljena krizma 09

21 Mandaljena krizma 10

21 Mandaljena krizma 11

21 Mandaljena krizma 12

21 Mandaljena krizma 13

21 Mandaljena krizma 14

21 Mandaljena krizma 15

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here