Od Božića su na svim župama Dubrovačke biskupije dostupne i sličice s motivima i citatima iz Pripremnog dokumenta Sinode: “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje”.  

 

Izdvojeni citati iz pripremnog dokumenta objašnjavaju i potiču na sinodalni hod: “Sinoda nam daje priliku da postanemo Crkva koja sluša” (papa Franjo); “Stvoritelj nas ne napušta, on nikada ne posustaje u svojem planu ljubavi, ne kaje se što nas je stvorio. Čovječanstvo je još uvijek sposobno raditi zajedno na izgrađivanju našega zajedničkog doma” (LS, 13); “Sinodalna Crkva, naviještajući evanđelje, ‘kroči zajedno’” (PD 26); “Slušanje je prvi korak, ali zahtijeva otvoren um i srce, bez predrasudâ” (PD 30) te “Navještaj evanđelja nije upućen samo nekolicini prosvijetljenih ili unaprijed odabranih. Isusov sugovornik je ‘narod’ zajedničkog života, ‘svatko’ tko je ljudske naravi” (PD, 18).

 

Sličice su tiskane u živim i mladenačkim bojama, a motivi suvremenim simbolima upućuju na važnost i potrebu zajedničkog hoda svih u izgradnji i poslanju Kristove Crkve. Na poleđini sličica nalazi se Molitva za Sinodu.

 

Na svakoj sličici nalazi se i QR kod za brzo nalaženje dodatnih informacija na stranicama Dubrovačke biskupije posvećenim biskupijskoj razini Sinode o sinodalnosti.

 

2201 slicice sinoda 01a

2201 slicice sinoda 02a

2201 slicice sinoda 03a

2201 slicice sinoda 04a

2201 slicice sinoda 05a

2201 slicice sinoda 06a

Slicice-kolaz-a

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here