Učenici svih dvanaest srednjih škola na području Dubrovačke biskupije, koji pohađaju Katolički vjeronauk, dobili su kroz mjesec svibanj na dar primjerak Novog zavjeta. Ovaj poklon omogućila je kršćanska udruga „Gideoniti” koja je posvećena besplatnoj distribuciji primjeraka Biblije, kako bi Božja riječ bila što dostupnija svim zainteresiranima.

 

Podjela Novih zavjeta na području Dubrovačke biskupije je ostvarena u suradnji s Katehetskim uredom, te Caritasom Dubrovačke biskupije, a učenicima su primjerke Novih zavjeta predali njihovi vjeroučitelji. U nekoliko dubrovačkih srednjih škola, osim podjele Novih zavjeta, organiziran je i posjet predstavnika Gideonita u Dubrovniku, Nikše Ivankovića, koji je uz podjelu Novih zavjeta, na satu Vjeronauka učenicima iznio i svoje svjedočanstvo vjere i važnosti čitanja Svetoga pisma u životu svakog kršćanina.

 

Donirano je ukupno 4000 primjeraka Novih zavjeta, a ove godine je podijeljeno preko 3000, dok je ostalo sačuvano u školama kako bi ih dobili učenici prvih razreda iduće školske godine.

 

Š.Z.

21w doniacija nz  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here