Treći tjedan Dječjeg kampa na Šipanu održan je od 19. do 23. srpnja u mjestu Pakljena na otoku Šipanu. Na kampu je sudjelovalo 35 djece od petog do osmog razreda osnovne škole iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije.

 

Misu za sve sudionike kampa ovog trećeg termina slavio je fra Vito Smoljan iz samostana Male Braće – Dubrovnik. U ovom terminu već treću godinu za redom kuhala nam je volonterka Jenny Marinović, članica molitvene zajednice Effatha, koja je bila „kuharica za pet“, kako su je djeca prozvala.

 

Već peti put na Dječjem kampu Šipan sudjelovali su animatori iz župe sv. Ivana, apostola i evanđelista iz Mostara: Andrea Milićević (studentica), Marija Soldo (studentica), Leonarda Anđelić (studentica), Anja Mihaljević (apsolvent studija logopedije), Teodora Anđelić (učenica srednje škole), Ivan Ćorić (student), Vedran Soldo (student), Marin Majstorović (student) i Ivan Musa (student). Njihov župnik don Mladen Šutalo od samog početka je podupirao rad Kampa i uvijek je slao odličnu ekipu animatora. I ovogodišnji animatori pokazali su i svjedočili što znači biti pravi animator za Krista.

 

Prenosimo dojmove sudionika kampa:

 

Već sam na kampu bila tri puta i svake godine mi bude odlično. Ove godine je vrijeme brzo prošlo. Upoznala sam dosta nove djece. Najbolje mi je na Kampu dan započeti i završiti zajedničkom molitvom. Karmelska šutnja mi je bila najdraža jer liječi i dušu i tijelo. Jedino mi je žao što mi je ovo posljednja godina na Kampu na kojem mogu sudjelovati. (Bruna Golemac)

 

Kad sam došao u Kamp bilo je sve drugačije od onoga što sam zamišljao. Bilo mi je super kad smo igrali igru Zastave, bila je odlična hrana te mi se svidjelo kako smo svako popodne išli na kupanje. Sretan sam što sam našao nove prijatelje. Animatori su mi bili odlični jer su svi bili dragi. (Maroje Papac)

Za mene Kamp je jedno korisno i bitno iskustvo za koje mi je drago da sam ga proživio. Stekao sam mnogo novih prijatelja i čak poboljšao radne navike. Animatori su dragi te bi zahvalio Željani na organizaciji Kampa i kuharima na odličnoj hrani. (Đani Kelez)

 

Meni je ovo drugi put na Kampu. Prvi put mi je bilo zabavnije i zanimljivije, ali i ove godine mi je bilo odlično. Voljela bi da smo kao ekipa malo složniji ali drago mi je da sam upoznala nove ljude. Svake godine su mi najbolji animatori jer nisu puno stariji od mene, pa su jako zanimljivi. Bilo bi bolje da smo malo više plesali kao prije dvije godine i da smo imali više odmora za tijelo. Najveće pohvale zaslužuju kuhari i teta Željana jer ona ima baš puno strpljenja i bude nam kao mama, a kuhari predobro kuhaju i vidi se da se baš trude i to je ono bitno. Sve u svemu, ovi dani će mi ostati u srcu kao nezaboravno iskustvo. (Rebeka)

 

Meni je bilo odlično na Kampu. Igrali smo razne igre, kupali se i molili se. Animatori i voditeljica su bili jako dobri prema nama. Hrana je bila odlična. Svaki dan smo išli na kupanje i igrali nogomet. Kad sam prvi dan došao ovdje znao sam samo par ljudi, sad mi je drago što sam upoznao i nove ljude. Svi se zajedno družimo i super nam je. Tužan sam što brzo idemo ali nadam se da ću doći i sljedeće godine. (Tin Skvrce)

 

Dječji kamp Šipan

21 sipan 3 03

21 sipan 3 04

21 sipan 3 05

21 sipan 3 06

21 sipan 3 07

21 sipan 3 08

21 sipan 3 09

21 sipan 3 10

21 sipan 3 11

21 sipan 3 12

21 sipan 3 13

21 sipan 3 14

21 sipan 3 15

21 sipan 3 16

21 sipan 3 17

21 sipan 3 18

21 sipan 3 19

21 sipan 3 20

21 sipan 3 21

21 sipan 3 22

21 sipan 3 23

21 sipan 3 24

21 sipan 3 25

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here