Na svetkovinu Duhova, u nedjelju, 23. svibnja u župi sv. Vlaha u Stonu župnik don Bernardo Pleše podijelio je sakrament potvrde generaciji kandidata za krizmu koji nisu mogli ovaj sakrament primiti prošle godine radi epidemioloških mjera zabrane, kao i ovogodišnjoj, redovitoj generaciji drugih razreda srednjih škola. Sakrament su primili krizmanici iz župa Sv. Vlaha Ston i Sv. Antuna opata Mali Ston.

 

U propovijedi je župnik naglasio kako se u božanskom vihoru i vatri, koju su na ovaj dan osjetili apostoli, kroz molitvu i zajedništvo može osjetiti, dodirnuti taj beskraj tišine Božje Riječi i susresti vatru ljubavi kako bi nas zahvatio taj božanski vihor Duha Svetoga. U takvom ozračju nestaju i svaki strah i svaki nemir, svaka nemoć i svaka sumnja, kazao je i poručio krizmanicama i krizmanicima da s takvim osloncem tada mogu i trebaju biti zreli i neustrašivi svjedoci. „Jer Duh Sveti je Sila, Snaga, Moć svima nama toliko potrebna, a napose vama mladima, za pravilan iskorak u život, te istinsko svjedočenje i siguran hod kroz ova turbulentna i čudna, dezorijentirana vremena relativizma i raznih upitnih konvencija na svim razinama“, zaključio je.

 

Prije same podjele sakramenta potvrde nekoliko krizmanika je svojim duhovno-meditativnim riječima posvijestilo značaj čina primanja Duha Svetoga kroz ovaj sakrament.

 

Na kraju mise zahvalu župniku u ime svih krizmanika izrekla je krizmanica Karla Radibratović, a krizmanici su učinili zajedničku fotografiju sa župnikom za uspomenu na ovaj svečani trenutak u njihovom životu.

 

Župa sv. Vlaha Ston

21 Krizma Ston 01

21 Krizma Ston 02

21 Krizma Ston 03

21 Krizma Ston 04

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here