Euharistijska klanjanja s molitvom za novog dubrovačkog biskupa održavaju se u tjednu od 16. siječnja u župama i crkvama Dubrovačke biskupije, kada je pojedinoj zajednici to najprikladnije održati.

 

* * *

U ponedjeljak, 17. siječnja, u crkvi sv. Vlaha mladi Dubrovačke biskupije okupili su se na misi i klanjanju uoči ređenja novoizabranog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića. Misu je predvodio don Hrvoje Katušić, delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije i rektor crkve sv. Vlaha, uz asistenciju don Iva Markića, đakona Dubrovačke biskupije.


U svojoj propovijedi rektor Svetog Vlaha se osvrnuo se na evanđelje dana koje mladima poručuje da ukoliko žele prihvatiti Isusa i prihvatiti njegovu riječ, onda moraju biti spremni ostaviti se svog osobnog starog načina razmišljanja i prihvatiti novi, u ono vrijeme revolucionarni, način razmišljanja koje Isus donosi. Isus dolazi i objavljuje da je Božja ljubav blizu svakom čovjeku onakvom kakav je: grešan, slab i izgubljen. On dolazi objaviti Boga koji je blizak slabima, koji ne dolazi tu da okupi oko sebe jake, uspješne i svete, nego baš Boga koji prepoznaje one koji su slabi, grešni, slomljeni i upravo njima prilazi. Rektor Katušić je mladima naglasio da moraju biti spremni stati pred Boga onakvi kakvi jesu: nedostojni, slabi i grešni. Potrebno je doći pred Boga s rečenicom: “Vjerujem da me Ti ovakvog prihvaćaš, da si mi Ti ovakvome ponudio svoju ljubav, vjerujem da Ti unatoč svim mojim padovima nikad ne odustaješ od mene.”, zaključio je don Katušić.
Nakon mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje koje su pripremili mladi. Ugledajući se na Isusa koji je u odlučujućim trenutcima molio mladi su u svoje molitve uključili novoizabranog biskupa mons. Roka Glasnovića da mu Bog u ovim trenutcima uoči velikog događaja za njega, ali i za Dubrovačku biskupiju bude blizu. U svoju molitvu mladi su uključili i sve svećenike, redovnice, redovnike, dosadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića te sve potrebe Dubrovačke biskupije i cijele Crkve.


Euharistijsko slavlje i klanjanje animirao je „Speramus“. Nakon klanjanja mladi su svoje druženje nastavili u prostorijama SKAC_DU.

 

* * *

U župi Marije Pomoćnice kršćana u Orebiću euharistijsko klanjanje nakon misnog slavlja u srijedu, 19. siječnja predvodio je župnik don Marko Stanić. U molitvi za novog dubrovačkog biskupa pred Presvetim pridružili su mu se i vjernici moleći Gospodina za blagoslov i iznoseći razne potrebe vjerničke zajednice cijele biskupije.

 

* * *

U župi sv. Ilara u Mlinima euharistijsko slavlje s klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u srijedu, 19. siječnja predvodio je župnik don Miljenko Babaić. Vjernička zajednica razmatrala je o značenjima gesla novog biskupa „Vjera, nada i ljubav“ te o drugim temama, a u molitvi pred Gospodinom žarko je molila za blagoslov mons. Roka Glasnovića koji će u subotu biti zaređen za novog dubrovačkog biskupa.

 

* * *

Euharistijska klanjanja održavaju se i u drugim župama i crkvama, a u nekim od njih bit će u četvrtak i petak.

 

A.T.

2201 vlaho misa-klanjanje 01

2201 vlaho misa-klanjanje 02

2201 vlaho misa-klanjanje 03

2201 vlaho misa-klanjanje 04

2201 vlaho misa-klanjanje 05

2201 vlaho misa-klanjanje 06

2201 orebic klanjanje 01

2201 orebic klanjanje 02

2201 orebic klanjanje 03

2201 orebic klanjanje 04

2201 orebic klanjanje 05

2201 orebic klanjanje 06

2201 orebic klanjanje 07

2201 mlini klanjanje 01

2201 mlini klanjanje 02

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here