Završnica Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije (KMNL) odigrana je u srijedu, 9. lipnja, na igralištu Javne garaže (Ilijna Glavica) u Dubrovniku. Pobjednik ovogodišnje biskupijske lige je ekipa župe Svete Obitelji iz Nove Mokošice. Najboljim strijelcem i najboljim igračem lige proglašen je Tin Vidak (Rožat), Lujo Jurišić (Gruž) je dobio pehar najboljeg vratara. Borna Tikvica (Nova Mokišica) je najbolji igrač finala, a proglašena je i najbolja petorka lige.

 

Na završnici je sudjelovala najbolja četvorka ovogodišnje lige pa su tako među najboljima svoje mjesto zauzele župa sv. Petra – Boninovo, župa Velike Gospe – Rožat, župa Svetog Križa – Gruž te župa Svete Obitelji – Nova Mokošica.

 

Prve dvije utakmice su bile polufinalne te su tako svoje snage u prvoj utakmici odmjerili Nova Mokošica i Rožat te je Nova Mokošica s rezultatom 4:2 osigurala prolazak u finale. U drugoj utakmici susreli su se Boninovo i Gruž, a Boninovo je uvjerljivim rezultatom 5:0 zauzeo mjesto u finalu.

 

Nakon prve dvije utakmice, po prvi put, uslijedila je revijalna utakmica, a momčadi su bile sastavljene od igrača iz svih ekipa koje nisu prošle na završnicu i to pod vodstvom s jedne strane Marina Kovačića (Team Kova), a s druge strane Kruna Lujaka (Team Kruno) gdje je pobjedu s malom, ali ključnom razlikom od 6:5 odnio Team Kruno.

 

Za treće mjesto borile su se ekipe Rožata i Gruža, gdje je Rožat odlučio jedan pehar ipak odnijeti na Omblu i tako osigurati svoje treće mjesto rezultatom 3:1.

 

U finalnoj utakmici susrele su se ekipa Nove Mokošice i ekipa Boninova. U napetom prvom poluvremenu koje je završilo 0:0, Boninovu nije išla od ruke ni činjenica da su na domaćem terenu te je tako zlatni pehar otišao u Novu Mokošicu s uvjerljivim pobjedničkim rezultatom 6:2.

 

Nakon napetih i uzbudljivih utakmica slijedila je dodjela nagrada kako za ekipe tako i za najbolje pojedince koji su se istaknuli svojom igrom u ovogodišnjoj ligi.

 

Najboljim strijelcem proglašen je Tin Vidak (Rožat) koji je sa svoja 22 pogotka davao vjetar u leđa svojoj ekipi  tijekom cijele sezone. Osim što je Tin proglašen kao najbolji strijelac, glasovima voditelja svih ekipa koje su sudjelovale na KMNL-u, osvojio je i titulu najboljeg igrača Lige te tako u Rožat osim brončane medalje odnio i dva pojedinačna pehara.

 

Lujo Jurišić je ovu sezonu zablistao kao najbolji golman lige i svojim nevjerojatnim obranama zasluženo ponio pojedinačni pehar na ponos i diku cijelog Gruža.

 

U napetoj finalnoj utakmici gdje su svi igrači davali svoj maksimum s obje strane, ipak se istaknuo jedan, i to Borna Tikvica (Nova Mokošica) koji je svojom nevjerojatnom igrom proglašen najboljim igračem finala.

 

Osim pojedinačnih nagrada proglašena je i najbolja petorka lige i to u sastavu Lujo Jurišić (Gruž), Josip Tomičić (Gruž), Luka Curić (Boninovo), Tin Vidak (Rožat) te Dominik Prkačin (Nova Mokošica).

 

U ovogodišnjoj ligi osim spomenute četiri ekipe sudjelovale su i ekipe sa župa: Velike Gospe iz Katedrale, Presvetog Spasitelja iz Mokošice, Sv. Mihajla iz Lapada, Sv. Andrije s Pila, Sv. Marije Magdalene iz Mandaljene te sv. Ilara iz Mlina.

 

Katolička malonogometna liga se održava u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz kojeg se zahvaljuju svim igračima, navijačima, organizatorima i suradnicima na uspješno odigranoj ovogodišnjoj ligi.

 

Mladi Dbk

21 kmnl du pobj 01

21 kmnl du pobj 02

21 kmnl du pobj 03

21 kmnl du pobj 04

21 kmnl du pobj 05

21 kmnl du pobj 06

21 kmnl du pobj 07

21 kmnl du pobj 08

21 kmnl du pobj 09

21 kmnl du pobj 10

21 kmnl du pobj 11

21 kmnl du pobj 12

21 kmnl du pobj 13

21 kmnl du pobj 14

21 kmnl du pobj 15

21 kmnl du pobj 19

21 kmnl du pobj 20

21 kmnl du pobj 21

21 kmnl du pobj 23

21 kmnl du pobj 24

21 kmnl du pobj 25

21 kmnl du pobj 25a

21 kmnl du pobj 26

21 kmnl du pobj 27

21 kmnl du pobj 27a

21 kmnl du pobj 27b

21 kmnl du pobj 27c

21 kmnl du pobj 27d

21 kmnl du pobj 27e

21 kmnl du pobj 27f

21 kmnl du pobj 28

21 kmnl du pobj 29

21 kmnl du pobj 30

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here