Izložba slikarice Mirande Rako Kuzmanić otvorena je sinoć, 16.7.2021. u Staroj skuli, kutku u kojemu se već 10 godina promovira umjetnost i slavi kultura, u mjestu Goveđari na otoku Mljetu. Slikarica se bavi bogatim mediteranskim koloritom i u likovnoj tehnici akrilika, tempere, ulja na platnu te kombiniranim likovnim tehnikama iznosi svoja koloristička, maštovita i emotivna platna pred publiku otoka Mljeta.

Autorica je rođena 1969. godine u Splitu, gdje je završila Likovnu akademiju. Danas je zaposlena kao profesorica Likovne kulture u OŠ Lapad u Dubrovniku. Kreativno se izražavala cijeli svoj život. Izlagala je u zemlji i inozemstvu. Izložbu je otvorio kustos galerije Stara skula mr. sc. Marin Perković te vlasnica galerije Tamara Luković. Kustos izložbe povezao je slike Mirande Rako Kuzmanić sa stihovima Arsena Dedića pronalazeći poveznice u osjećajima i bojama Mediterana, senzibilitetom prema kulturi i tradiciji Dalmacije,  a Tamara Luković je istaknula važnost 10. obljetnice galerije Stara skula kao zaokružene cjeline bogatog i stalnog stvaranja i poticanja kulture na otoku Mljetu. U prekrasnom ambijentu stare škole okupljena publika dočekana je toplinom i gostoprimstvom obitelji Luković. Izložba će biti otvorena do 9.8.2021.

Stara skula je u svojoj obljetničkoj godini, uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hotela Odisej pripremila, ne samo ovu izložbu, već čitav niz manifestacija i programa koji kreće i s Kinom Mediteran Mljet 20.07., 28.07. – The best of Stand up komičarke Marine Orsag, a početkom kolovoza, točnije 9.08. mljetska publik će biti u prilici uživati u izložbi radova Jadranke Ivaniš Yaye, iz grupe Jinx.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here