U Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ od četvrtka 05. svibnja do subote 07. svibnja 2022. godine održan je 2. ciklus trodnevne edukacije na temu „Praktične edukacije odgojitelja, stručnih suradnika i asistenata u vrtiću za pružanje podrške djeci s teškoćama“.

Voditelj edukacije bio je Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus iz Zagreba. Nakon uvodne riječi ravnateljice gđe. Jelić, edukator je održao teorijska izlaganja pojedinih tema u kojima je obuhvatiopraktične primjere pružanja podrške djeci s teškoćamatemeljene na samim iskustvima iz prakse. Odslušane su teme: stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj inkluzije, rano otkrivanje djece s teškoćama, metode rada s djecom s teškoćama, kako pozitivno utjecati na socio-emocionalni razvoj djeteta s teškoćama i suradnja roditelja.

Tijekom edukacije polaznice subile poticane na promišljanje o najučinkovitijim modelima inkluzivne prakse. Unaprijedile su svoje znanje, kompetencije i vještine za pružanje podrške djeci s teškoćama.

Ova edukacija provodi se u sklopu odobrenog drugog EU projekta „Vrtić po mjeri“ UP.02.2.2.16.0230 Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here