Sve generacije KUD-a Marko Marojica iz Župe dubrovačke nazočile su Svečanoj skupštini na kojoj je obilježeno 45 godina rada ovog društva koje je posebnim priznanjima pokazalo zahvalnost istaknutim članovima. Uz članove KUD-a skupštini su nazočili i župski načelnik Silvio Nardelli te direktorica župske Turističke zajednice Anamarija Kusalo.

Predsjednik župskog folklornog društva Ivica Grbić nazočne je prisjetio na osnivanje društva te se ukratko osvrnuo na njegov rad kroz proteklih 45 godina, a zatim je podijelio zahvalnice svim članovima koji su sudjelovali u radu, kao i onima koji su KUD-u pomagali na druge načine. Nekoliko zahvalnica je dodijeljeno posthumno, prvim voditeljima i osnivačima društva.

Pero Srijemsi

Posebno priznanje, dodjela statusa počasnog člana je uručeno Petru Srijemsi dugogodišnjem članu i voditelju KUD-a te Georgu Nemetschek koji godinama pomaže rad društva.

Na kraju svečane sjednice potpredsjednik Marin Srijense najavio je veliki obljetnički koncert koji će se održati u subotu, 25. lipnja u Mandaljeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here