U Župi dubrovačkoj po prvi put se ove godine organizira manifestacija Advent u Mandaljeni. Nit vodilja, želja nam je bila na ovom posebnom mjestu za Župu, okupimo sve kulturne udruge, sve naše crkvene župe i zajedno uđemo u Advent – ističu organizatori Društvo umjetnika Bruno Bulić i Limena glazba Župa dubrovačka.

Kako je Advent nezamisliv bez adventskog vijenca i četiri svijeće, pobrinuli smo se da to osiguramo. Adventski vijenac je sastavni dio kršćanske tradicije i čine ga dva simbola krug i svijeće odnosno svjetlost. Krug, kao simbol vječnosti i vjernosti, bez početka i kraja. Četiri svijeće na vijencu znak su četiri adventska tjedna.

Tako i naš Advent u Mandaljeni počinje paljenjem prve adventske svijeće, u subotu 26. studenog u 18:30 sati na Spomen obilježju u Mandaljeni. Prije samog paljenja bit će Služba riječi. Prvu adventsku svijeću, svijeću nade će upaliti načelnik općine gospodin Silvio Nardelli.

Za ugodnu atmosferu će se pobrinuti KUD Marko Marojica sa nastupom svojih najmlađih izvođača, a pjesma KUDove klape će nas uvesti u ovo vrijeme iščekivanja.

Pozivamo sve žitelje da nam se pridruže i svojom nazočnošću podrže ovu manifestaciju – poručuju organizatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here