Suđenje bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću i poduzetniku Lukši Frankoviću prema optužnici u aferi Revelin, trebalo je biti nastavljeno danas na Županijskom sudu u Splitu, no rasprava je odgođena zbog bolesti svjedoka.

Danas je svoj iskaz trebao dati pročelnik Zdenko Medović, no kako nam je kazao glasnogovornik splitskog suda Dinko Mešin, on je obavijestio sud da zbog zdravstvenih razloga ne može prisustvovati ročištu, što je i potkrijepio liječničkom dokumentacijom.

„Po primitku dokumentacije, odgodili smo ročište, a stranke obavijestili da ne dolaze u Splitu. Nova rasprava bit će zakazana početkom rujna. No, još moramo utvrditi točan termin“, pojasnio je Mešin.

Podsjetimo, USKOK je 30. prosinca 2015. podigao optužnicu u kojoj se prvookrivljenom Andru Vlahušiću, tadašnjem gradonačelniku Grada Dubrovnika, stavlja na teret da je od svibnja 2010. do prosinca 2014. u Dubrovniku, na traženje drugookrivljenog, vlasnika ugostiteljskog obrta Lukše Frankovića u tvrđavi Revelin, poduzeo niz radnji kojima je na štetu Grada Dubrovnika drugookrivljenom pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 3.070.849,40 kuna. Osim navedenog, Frankovića se sumnjičilo da je prikazao dvostruko manji broj prodanih ulaznica za klub i proračun Republike Hrvatske oštetio za 242.331, 48 kuna.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here