Osmi Agro Oskar – priznanje za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede – odlazi u Zagorje, u Vinipotok, gdje Tomislav Kuharić ima farmu muznih krava simentalske pasmine i dnevno proizvode oko 900 litara mlijeka.

Obitelji Orehovec, koja se bavi uzgojem i preradom peradi, a vlasnici su najveće farme pataka u Hrvatskoj pripala je druga nagrada.

Treće mjesto i ovacije prisutnih na završnoj svečanosti osvojio je Ivan Palčić iz Vukovine kod Velike Gorice u Zagrebačkoj županiji. Naime, Ivan je stopostotni invalid i nakon prometne nesreće otprije petnaest godina u invalidskim je kolicima. I danas obrađuje oko 60 hektara zemlje, sije  kukuruz, pšenicu ječam i zob, uljanu repicu, soju i tritikale.

U kategoriji mlada nada u poljoprivredi dobio je mladi Pelješčanin, Ponikovac, vinar i maslinar Ante Marlais, kojemu je nagradu u iznosu od 10.000 kuna uručio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, ujedno i predsjednik žirija.

– Drago mi je što smo tu i što je moje gospodarstvo primilo nagradu za najbolju mladu nadu – rekao je Ante koji je na svečanu završnicu u Samobor došao sa suprugom i dvjema kćerima.

O petoj su nagradi telefonskim glasovanjem odlučili čitatelji Večernjeg lista koji su imali prilike odabrati najbolji OPG između svih ovogodišnjih finalista. Njihova je odluka bila da nagrada – godišnja e-pretplata na Večernjak i tablet – ode na krajnji jug Hrvatske, u selo Zastolje, u općini Konavle, na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Boškana Ucovića. – Baš mi je drago što su čitatelji Večernjaka izabrali nas – zadovoljno je rekao Ucović koji na četiri hektara ima vinograde, maslinike, voćnjake i povrtnjake.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/agro-oskar-ide-farmi-krava-obitelji-kuharic-iz-zagorja-1520304 – www.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here