Na Facebook stranici Društva za zaštitu životinja mnogi se zgražaju nad fotografijama uginulih mačaka, ovog puta na Bosanci.

Trovači su opet aktivni, zbog čega je nužno obratiti više pažnje na ljubmice koji vole stavit njušku pa i u otrovani mamac. Primjetite li nešto sumnjivo na vašim uobičajenim rutama gdje se šetate s psima, pa i djecom nužno je obratiti se policiji, a pomoći vam može i Društvo, čiji status prenosimo u nastavku.

– Otrov, koji je (zasad) nepoznati počinitelj bacio na prostoru oko obiteljskih kuća u selu Bosanka, odnio je tri nedužna mačja života! Sve mačke smo u suradnji ljudima s Bosanke nedavno kastrirali vjerujući da će smanjenje populacije smanjiti netrpeljivost i zloću. Još uvijek traje potraga za 4 mačke koje se iz jutarnjeg đira nisu vratile doma. Zgroženi ovim monstruoznim činom uputili smo prijavu Policiji, a na temelju dojava ljudi iz sela istraga još traje. Po izjavi veterinara radi se o iznimno jakom nervnom otrovu. Mačke su ugibale u najstrašnijim mukama. Volonteri i sugrađani su cijelo popodne pretraživali teren kako bi pronašli otrovane mamce i spriječili daljnje trovanje životinja.

Apeliramo na stanovnike Bosanke i sve vas koji ste nedjeljom u điru prema Srđu – širom otvorite oči i pripazite djecu i kućne ljubimce! Ako vidite sumnjive tvari, molimo da nas nazovete na br. 0918815711. Sumnjate li tko su počinitelji, možete nam javiti i anonimno!”– pišu iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here