Objavljivanje užasnih gadljivih fotografija raspadnutih pasa kojima se htjelo svjedočiti o uvjetima u kojima žive (i umiru) na Žarkovici diglo je pravu buru u javnosti. Fotografije su poslužile i kao startni pucanj za salve uvreda i ponižavajućih komentara za Sandru i Anicu Sambrailo koje rade ono što bi malo tko, ako itko, radio desetljećima za napuštene životinje sa šireg dubrovačkog područja.

No, kada su snimljene plasirane fotografije, pitanje je koje se postavlja nakon što se pročita fb status dubrovačkog aktiviste Društva za zaštitu životinja i redovitog volontera na Žarkovici, Hrvoja Margaretića. On je napisao:

-Nemoj nasjedat odma’ na prve vijesti, jer ovo su slike stare 7-8 godina, ne od jučer!

Drugo, ovo su psi bačeni pored Žarkovice, sigurno ih nisu Sandra i Tomo zamotali da trunu pored puta.

Bolesnih pasa i u lošem stanju ima, naravno, 95% takvih pasa je pronađeno ostavljeno na putu, šumi ili nekom otpadu da crknu pa ih onda mi budale pokupimo i dovedemo gore gdje dobiju šansu za život.

Svakodnevno vodim pse na cijepljenje, čipiranje, kastriranje ne treba meni ni Mato Franković ni nitko drugo govoriti kako se gore radi jer svakodnevnom sudjelujem i pomažem koliko mi to vrijeme dozvoljava – zapisao je na svom fb profilu fotograf i aktivist Društva za zaštitu životinja Hrvoje Margaretić, reagirajući na užasne fotografije koje je na svom fb profilu podijelio gradonačelnik Mato Franković, što su potom prenijeli i mediji.

Franković objavio fotografije užasa, tvrdi kako Grad nije pokrenuo premještanje pasa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here