Gradonačelnik u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanom Brnin i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem, obišao je poslijepodne, tradicionalno ususret novogodišnjoj noći, hitne službe koje će dežurati sa Stare na Novu godinu.

Uz čestitke za nadolazeću novu godinu i prigodne poklone, gradonačelnik Franković zahvalio im se na predanom radu i ove 2021. godine. Svima koji će u dežurstvu ispratiti Staru i dočekati 2022. godinu poželio je mirnu novogodišnju noć, bez nereda i intervencija.

U današnjem obilasku gradonačelniku Matu Frankoviću pridružio se i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, a krenulo se, tradicionalno, od Hrvatskog radija – Radio Dubrovnika, nastavljeno je obilaskom Hitne pomoći, Opće bolnice Dubrovnik, Gorske službe spašavanja, službe 112, Plov puta, Crvenog križa, Kapetanije, Policijske postaje Dubrovnik, Prometne policije te Dubrovačkih vatrogasaca.

Djelatnici dežurnih službi novogodišnju noć provest će na radnim mjestima brinući o sigurnosti svih građana Dubrovnika i gostiju Grada.

Pokloni i čestitka gradonačelnika za prvu bebu u 2022. Godini

Tijekom prvog dana nove godine, u 6 sati i 10 minuta u Općoj bolnici Dubrovnik rođena je prva beba u 2022. godini. Novorođenom dječaku i njegovoj majci Ivani Kapetanić iz Konavala prigodni poklon kojeg je pripremio Grad Dubrovnik uručio je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić i medicinsko osoblje.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitke i lijepe želje obitelji Kapetanić na novorođenoj bebi uz želje za sretnu, zdravu i mirnu novu 2022. godinu.

Gradonačelnik uputio sućut obitelji dr. Stjepa Raguža

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je telegram sućuti obitelji dr. Stjepa Raguža. Tekst sućuti prenosimo u nastavku:

Poštovana obitelji,

S tugom smo, prvog dana nove godine, primili vijest kako nas je napustio uvaženi doktor Stjepo Raguž.

Pamtimo ga kao dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, jednog od najdugovječnijih u Hrvatskoj, vrsnog profesionalca u svom poslu.

No pamtimo ga prvenstveno kao dobrog čovjeka, srdačnog, uvijek nasmijanog, spremnog pomoći. Vjerujem kako ste ponosni na sve ono što je bio Vaš suprug i otac i kako upravo u tome možete u ovim trenutcima pronaći barem malo utjehe.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

Komemoracija za doktora Stjepa Raguža

Komemoracija povodom smrti Stjepa Raguža, liječnika i zdravstvenog djelatnika, dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, održana je danas u Gradskoj vijećnici.

Ispred Grada Dubrovnika i u ime gradonačelnika Mata Frankovića na komemoraciji je govorila gradska vijećnica i liječnica dubrovačke Opće bolnice Katarina Doršner.

Vijećnica Doršner istaknula je kako je Stjepo Raguž zadužio Dubrovnik u profesionalnom smislu. “Gotovo čitav svoj radni vijek posvetio je razvoju Doma zdravlja u Dubrovniku. Ravnateljem je postao 1975. godine i ostao tamo sve do umirovljenja (2009.) kao jedan od ravnatelja s najduljim stažem u Hrvatskoj. Bio je vrstan profesionalac u svom poslu, no i nakon umirovljena nije mirovao već je ustrajno radio i ostavio nam vrijedan povijesni dokument, knjigu ‘Dom zdravlja – Okružni ured – Dubrovnik’, izdanu 2017. godine, u kojoj je zapisao sve oblike javno zdravstvene službe ovog područja od samog svog nastanka do danas“, kazala je između ostalog.

Okupljenim članovima obitelji, prijateljima i suradnicima doktora Raguža prigodnim govorima obratili su se aktualni ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, župan Nikola Dobroslavić te dugogodišnji pokojnikov prijatelj i suradnik Jure Burić.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Video zapis izložbe “Rukama složeno”

zložba radova djece i mladih pod nazivom “Rukama složeno”, završna priredba istoimene radionice Foruma mladih, otvorena je 24. studenog u Centru za mlade Dubrovnik. Izložba je rezultat vrijednog rada učenica i učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te korisnika Centra za mlade Dubrovnik tijekom mjeseca studenog. Mladi umjetnici pokazali su iznimnu kreativnost u raznim vidovima umjetničkog izraza, od slika u raznim tehnikama, preko izrade lutaka, nakita i drugih ukrasnih predmeta pa do video uradaka.

Forum mladih se nastavio organizirati i za vrijeme pandemije, u skladu s mogućnostima i propisanim mjerama. Obzirom da se tijekom školske godine 2020/21. radionice i priredbe nisu mogle organizirati uživo, osmislili smo i realizirali druge vidove izvođenja i zapisa o pojedinim događanjima, poput digitalnih zbornika literarnih radova, virtualnih izložbi te video zapisa glazbenih, dramskih, filmskih i plesnih uradaka. Cijeneći odlične reakcije javnosti, poglavito samih sudionika Foruma mladih, s tom smo praksom nastavili i u školskoj godini 2021/22. Tako smo, uz organiziranje forumskih radionica i završnih priredbi uživo, nastavili s objavljivanjem video zapisa, uključujući izjave mladih umjetnika o motivaciji i inspiraciji za njihove radove, kao i o razlozima sudjelovanja u Forumu mladih Grada Dubrovnika.

Video zapis izložbe “Rukama složeno” s izjavama sudionika radionice možete pogledati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here