Nakon što je Europska unija u ponedjeljak stavila SAD na crvenu listu nameće se pitanje hoće li najavljeni dolasci Amerikanaca biti otkazani u Dubrovniku. Valja napomenuti kako svaka država odlučuje o ulascima u njihove zemlje, bilo da se radi o karanteni, preboljenju, cijepljenju ili PCR testovima. Komercijalni direktor Zračne luke Dubrovnik, Ivan Maslać misli kako se neće ništa mijenjati kroz rujan te kako sve najave i dalje ostaju, no napominje kako zadnju riječ daje nacionalni stožer Civilne zaštite.

-Za sada sve ostaje isto, za ulazak Amerikanaca u Hrvatsku potreban je PCR test, preboljenje ili da je osoba cijepljena. Preostaje vidjeti hoće li Stožer mijenjati odluku. Svakako United Airlines i Delta Airlines svoje operacije obavljaju do početka listopada – kazao je Maslać za Dubrovniknet.

Dodaje kako je do sada s ova dva avioprijevoznika u Dubrovnik stiglo 12 323 putnika, a u odlasku je bilo 12 764 putnika.

-Još imamo najave za ukupno 39 letova do početka listopada od United Airlinesa i Delta Airlinesa, odnosno 8 566 sjedala, a popunjenost tih letova mi ne možemo znati – rekao je Maslać.

Osim SAD-a, EU je na crvenu listu stavila i Izrael, Kosovo, Libanon, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here