PFL promocija dobila je novog prvaka teške kategorije, ali to nije hrvatski borac Ante Delija nego Brazilac Bruno Cappelozza, borac koji je u ovo finale ušao kao favorit, na račun svibanjske pobjede nad Antom za koju mu je trebalo 45 sekundi. Ovog puta trebalo mu je puno više, odnosno borba je potrajala punih pet rundi po pet minuta, kroz koje je Cappelozza bio bolji borac, ali Delija će sigurno više puta kroz glavu izvrtjeti svoju priliku iz druge runde, piše Fightsite.hr.

Prema službenoj statistici pogodio je Cappelozza 235 udaraca, a Ante samo 58, što je statistika pored kakve se naš borac nije imao puno čemu pred čitanje sudačkih kartica nadati.

Spomenute kartice na kraju su glasile dva puta 49-45 i jednom 48-46 u korist Cappelozze, koji je tako uzeo titulu i ček od milijun dolara. Iz bodovanja možemo zaključiti kako su sva tri suca prvu rundu bodovali 10-8 u korist Brazilca te kako su mu dvojica dodijelili i drugu rundu. Dakle, Anti niti pobjeda u petoj ne bi bila dovoljna, svakako mu je trebao prekid. Nažalost, do njega u ovoj borbi nije došao. Nakon što mu ulasci u rušenja nisu prolazili, nije imao spreman plan B kojim bi možda iznenadio Brazilca. Ovaj je tako vrlo brzo shvatio čega se mora paziti i to je uspješno odradio za čistu i zasluženu pobjedu. Anti se svakako mora čestitati na ovom finalu i velikom srcu koje je pokazao u borbi.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ante Delija Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here