U zračnom prostoru iznad Ukrajine i Rusije danas nema civilnih letova niti zrakoplova, što ilustrira fotografija koja je preplavila društvene mreže.

Ruska invazija na Ukrajinu jutros je šokirala svijet i svi s velikom strepnjom gledaju u budućnost i poteze SAD-a, s nevjericom slušajući vijesti o poginulima i eksplozijama diljem napadnute zemlje.

Ukrajina je odmah nakon napada zatvorila zračni prostor.

Svi komercijalni letovi iz glavnog grada Kijeva su otkazani, a tome je prethodio i oružani sukob u blizini glavne zračne luke – Boryspila. Eurocontrol je kasno sinoć objavio kako je zračni prostor Ukrajine zatvoren zbog vojne aktivnosti te velike opasnosti za komercijalni zračni promet (sigurnost zrakoplova, posade i putnika), piše Croatian Aviation.

Svi putnici iz zračne luke u Kijevu su evakuirani, a uzletno-sletna staza je blokirana. Avioprijevoznicima je sugerirano da ostanu udaljeni od zračnog prostora Ukrajine minimalno 185 kilometara, iz sigurnosnih razloga.

Također, osiguravajuće kuće objavljuju kako police osiguranja za zrakoplove više ne vrijede u slučaju leta prema ili iz Ukrajine, kao i u slučaju preleta ukrajinskog zračnog prostora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here