Nakon održane sjednice Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, aktualni predsjednik organizacije Branko Bačića najavio je da će se u rujnu na razini cijeli Hrvatske održati unutarstranački izbori, a ponovio je i da se neće ponovno kandidirati te konstantirao da je njegov mandat završen.

“Prošle godine sam najavio da je moj mandat za predsjednika županijske organizacije završen. Izbori za predsjednika nisu održani u ožujku, kad su i trebali biti održani. U tom trenutku bio sam svjestan činjenice da imamo novoizabranog predsjednika, svega par mjeseci prije održavanja lokalnih izbora i da bi to dovelo stranku u nezgodnu situaciju. Rekao sam da ću odraditi kratki mandat do kraj, što ću i učiniti i sad ćemo se na razini organizacije dogovoriti”, kazao je Bačić te dodao da će se kroz desetak dana održati tematska sjednica Županijskog odbora na kojoj će se sagledati stanje u svakoj općini, gradu te na razini županije te će se ići u pripremu za nove čelnike, a istaknuo je da županijska organizacija ima sjajne kandidate.

Novinari su Bačića pitali jeli točna informacija kako bi novi predsjednik mogao biti iz redova gradske organizacije.

“Kad se dogovorimo na dobrobit stranke to ćemo i objaviti. O novom predsjedniku će odlučivati svaki član HDZ-a, kojih u našoj županiji ima preko 6 200. Siguran da će to biti sjajan kandidat”, zaključio je Bačić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here