Na “prepucavanje” gradonačelnika Mata Frankovića i spuštanja razine rasprave na osobnu razinu s vijećnikom stranke “Srđ je Grad”, Đurom Caporom, razvila se žestoka rasprava popraćena lavinom komentara na društvenoj mreži. Riječ je gradonačelnikovoj izjavi kojom se umanjuje važnost rada, u ovom slučaju, prosvjetara koji se financiraju iz proračuna. Jedna naša sugrađanka je reagirala i napisala:

“Ne rade svi u školama i kulturnim ustanovama, nisu se svi nakačili do kraja života na proračun i nema svatko prostor na Vojnoviću da može puštati cajke u svom objektu. Postojimo i mi drugi koji živimo i radimo od svog posla – oštar je bio gradonačelnik prema Caporu – navodi njegove riječi, te komentira:

-Ako niste znali tj. niste već skužili prezir i gađenje prema javnom sektoru, evo jedne vrlo jasne rečenice. Učitelji, profesori, zaposlenici kulturnih ustanova ne žive od svoga rada! I nakačeni su na proračun!!! Do kraja svojih života!!

Na to je, izgledno, reagirala jedna prosvjetna djelatnica s riječima:

Drage volje mu poklanjam svih mojih šesnaest godina po zamjenama diljem mile nam županije, zadnje dvije godine online-a, Scile i Haribde verbalnih duela s nekim od roditelja, puste pripreme za još pustije sate kad mahom imaš dojam da zidovima tumačiš, moj opseg posla u nastavi i van nje (nemjerljivo!), rad s djecom s posebnim potrebama bez adevatnog backup-a infrastrukture, još uvijek nepunu satnicu nakon davno ustanovljenog radnog odnosa, klipove pod nogama sa sve četiri strane svijeta (jer sam, van kalupa, kažu!), a sve to za – vjerojatno tek trećinu njegovih primanja…

Njegovu su izjavu mnogi tretirali veoma uvredljivom i sramotnom.

– Iskreno mislim da se gradonačelnik treba javno ispričati svima koji rade u školama i kulturnim ustanovama i javnom sektoru općenito (mislim to se odnosi i na “njegove” zaposlenike) – zaključila je jedna od komentatorica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here