Općina Konavle poziva sve zainteresirane da u nedjelju, 22. svibnja s početkom u 15:00 sati sudjeluju na biciklijadi Ćiro II – Ćirovom stazom kroz Konavle.

Registracija za biciklijadu počinje od 14:00 sati na Zvekovici, ispred prostorija BK Konavle, a sama biciklija da kreće u 15:00 sati. Ukoliko biste željeli sudjelovati na biciklijadi, a ne posjedujete vlastiti bicikl, organizator je osigurao 30 bicikli za ovo događanje, kao i zaštitne kacige.

Također je osigurano i osvježenje tokom biciklijade, te lagani ručak na kraju iste. Ovaj događaj u potpunosti je besplatan.

Prilika je ovo da uživate u predivnom krajoliku Konavala u proljeće, vozeći se 10ak kilometara dugom stazom kojom je nekad vozio Ćiro. Ruta ove biciklijade je Zvekovica-Uskoplje-Gabrili-Drvenik-Polje-Zvekovica.

Cjelokupno događanje odvija se u sklopu provedbe projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (CIRO II) Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a općina Konavle je organizator spomenute biciklijade.

Uređenje stare Ćirove staze, kao uređenje iste brojnim dodatnim sadržajima glavne su odlike i ciljevi ovog projekta koji jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije: Stara uskotračna željeznica ĆIRO snažno se oslanjajući na cikloturizam kao i potencijal koji Konavle mogu ostvariti na području cikloturizma.  

Ukupna vrijednost projekta je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85%, u iznosu od 1.504.808,26 eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here