Iz omiljene, Bio&NeBio butige u DOC-u, za čitatelje dubrovnikneta, stiže prvi recept kojim ćete osladiti vruće ljetne dane.

Tapioka desert

Sastojci za 5 staklenki od 0,2l:

⁃ Keksi Farm Brothers 7-8 komada
⁃ Šaka indijskih oraščića
⁃ Malo cimeta
⁃ 2-3 velike žlice kikiriki maslaca
⁃ 2-3 dkg rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja
⁃ Agavin ili javorov sirup po želji
⁃ 60 gr tapioka perla
⁃ 6 dcl mlijeka po želji (obično, bademovo, rižino, zobeno…)
⁃ 1-2 velike žlice šećera od kokosovog cvijeta
⁃ Voće po želji

Tapioka desert

Tapioku stavite u mlijeko neka stoji nekih pola sata, a za to vrijeme kekse grubo usitniti (neka bude komadića) i dodati rastopljeno maslo ili kokosovo ulje, cimet, kikiriki maslac, po želji i agavinog ili javorovog sirupa, te takodjer grubo usitnjene indijske oraščiće.

Smjesu rasporediti po dnu staklenki.

Tapioku kuhati na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne dobijete gustu puding smjesu, te još vruću dodati keksima u staklenke, kad se malo prohladi sve ukrasiti voćem po izboru!

Bio&NeBio, DOC

Pratite nas putem facebooka i instagrama i ostajte nam zdravo!

Bio&NeBio, Kralja Tomislava 7, DOC, Dubrovnik
radno vrijeme: ponedeljak – petak 09 – 20, subota 09 – 17 sati

Više o temi:

BIO&neBIO: inspirativno ime butige u DOC-u koje poziva na promišljanje i zdrav život!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here