Proteklih dana, nakon okončanja lokalnih izbora, mediji su vrvili informacijama o dužnosnicima koji su iskoristili svoje pravo na plaću šest mjeseci po isteku mandata. Budući je bivša zamjenica gradonačelnika, Orlanda Tokić jedina koje nema u aktualno izabranoj gradskoj vlasti i gradskoj upravi, zanimalo nas je kako se ona postavila po tom pitanju. Ukratko, nije iskoristila mogućnost da ostvaruje plaću još 6 mjeseci nakon isteka mandata, ali je u ožujku 2020. zatražila promjenu svog statusa. Naime, svoj volonterski status koji je odabrala na početku svog angažmana zamjenice dubrovačkog gradonačelnika, zamjenila je profesionalnim radnim odnosom, što se odrazilo i na njena primanja.

Iz Grada Dubrovnika stižu službeni odgovori na naše upite:

Orlanda Tokić je, na vlastiti zahtjev, dužnost zamjenice gradonačelnika obnašala bez zasnivanja radnog odnosa, volonterski, u periodu od 09. lipnja 2017. godine do 31. ožujka 2020. godine te je dobivala naknadu za rad u bruto iznosu od 10.613,86 kuna mjesečno.

Sukladno čl. 90. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, dana 19. ožujka 2020. godine zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Orlanda Tokić dostavila je obavijest kojom obavještava da će promijeniti način obavljanja dužnosti zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika na način da će je od 01. travnja 2020. godine obnašati profesionalno, te je sukladno tome od 01. travnja 2020. godine do 07. lipnja 2021. godine ostvarivala plaću u iznosu od 19.080,00 kuna bruto mjesečno.

Nakon isteka mandata zamjenica Tokić nije podnijela zahtjev da ostvari pravo za naknadu plaće po prestanku profesionalnog obavljanja dužnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here