Prema potjernici koju je na zahtjev dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva izdala hrvatska podružnica INTERPOL-a, u državi Salvaror u Centralnoj Americi uhvaćen je kineski državljanin i poduzetnik C.Y., piše Dubrovački vjesnik.

Riječ je o poduzetniku koji je neko vrijeme imao trgovinu u poslovnom prostoru robne kuće “Srđ”, da bi po izlasku iz te robne kuće preostali asortiman nudio u prostoru bivše knjižare i papirnice na Obali Stjepana Radića koji je od početka prošle godine napušten. Potjernica za navedenim poduzetnikom raspisana je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Butiga koja je neko vrijeme bila u RK Srđ nudila je sitne kućne potrepštine i “drangulije”, pribor za ribanje, te artikle odjeće i obuće. Međutim, na njegovo se poslovanje, očito, pogubno odrazila pandemija COVID-a te je, najvjerojatnije zbog smanjenog opsega poslovanja, došlo do neredovitog plaćanja najma prostora kao i pratećih troškova. Prema našim neslužbenim, ali pouzdanim podacima, za najam je ostao dužan oko 5.300 eura a za komunalne troškove struje i vode te održavanja prostora nešto više od 3.000 eura. Temeljem naloga Istražnog centra Županijskog suda, u svrhu provjere poslovanja obavljeno je više izvida, a naši su nas izvori izvijestili kako je Kinez prije nego je napustio Hrvatsku kraće vrijeme bio u Sinju gdje je, kako nas uvjeravaju, jedna kao kao i u Slavoniji imao poslovne punktove. Navodno su supruga i dijete ostali do veljače prošle godine, a u međuvremenu je njegova tvrtka otišla u stečaj te je brisana iz Registra Trgovačkog suda.

Očekuje se kako bi proces ekstradicije hrvatskom pravosuđu trebao biti okončan najkasnije do kraja idućeg mjeseca, nakon čega će se u Dubrovniku okončati svi dosad pokrenuti pravosudni postupci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here