Na nedavno objavljenu vijest kako naša sugrađanka Ana Obradović Skračić ponovno pokreće humanitarnu akciju, ovoga puta za kupnju suvremenog ultrazvuka koji bi se donirao Domu zdravlja te bio dostupan svim trudnicama na našemu području, oglasili su se iz Opće bolnice Dubrovnik. Akciju podržavaju, te smatraju kako će se nabavkom vrhunskog ultrazvučnog aparata smanjiti pritisak na bolnički odjel, odnosno sekundarnu ustanovu i povećati kvaliteta usluge u primarnom zdravstvenom sustavu.

Jako smo sretni i podržavamo akciju Ane Obradović Skračić i Udruge Bog Pravda i Poštenje kojom se prikupljaju sredstva za ultrazvučni aparat za ginekološke ordinacije Doma zdravlja Dubrovnik – stoji u dopisu koji je stigao iz dubrovačke opće bolnice na redakcijski mail.

Nadamo se da će se time uvelike rasteretiti Odjel ginekologije i opstetricije Opće bolnice Dubrovnik, kao sekundarne ustanove.

Naime, uglavnom sve zdrave trudnice se upućuju u našu ambulantu koja ima vrhunsku i suvremenu ultrazvučnu opremu, a ne ustanove Splita ili Zagreba i to radi ultrazvučne dijagnostike.

Svi bi se ti pregledi mogli u potpunosti i do kraja trudnoće obaviti kod svojih primarnih ginekologa u sklopu standardnog i propisanog protokola vođenja trudnoća, što bi značajno poboljšalo kvalitetu života naših trudnica i uljepšalo period slatkog iščekivanja – stoji u priopćenju koje stiže s Odjela ginekologije i opstetricije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here