Ovih smo dana svi u blagdanskim “poslovima”. Neki su već odavno okitili svoje domove, a neki će u zadnji čas. Naša sugrađanka Ana Volarević, već je više puta s nama i vama podijelila svoje božićne i uskrsne dekoracije, a ove godine svoju je kreativnost, i ne prvi put, pokazala na svom radnom mjestu. I možemo reći, kako je “butiga” u kojoj Ana radi, jedna od najljepše uređenih u Gradu.

Iako je po struci fizioterapeut, a po zanimanju domaćica – biljeterka u Umjetničkoj galeriji, Ana Volarević ima izniman talent za uređenje interijera. Čisti i jednostavni oblici, svjećice i neobične ideje, njezin su potpis i u kući i na radnom mjestu.

-Prvi izlog, sam uredila za Božić 2012. iz želje i potrebe da figura na Stradunu. Krenula sam od onog što sam već imala. Dvije  vaze, dva para lampica i malo nabranog zelenila. Još i danas se sjećam kako sam ushićena, kad bi se prolaznici  zaustavljali i s vrata mi dovikivali komplimente za izlog.

Kako sam tad počela, više nisam stala. Želim da prostor u kojem živim i radim bude svečan i lijep. Sljedeće godine izradila sam kugle od papira i kombinirala ih s nekoliko  grančica  mrče. Moj je moto da se i s malo, može napraviti puno.

Za ovogodišnji rođendan, dobila sam predivnu čestitku drage Jelene Tamidžije Donnart, kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik. Najljepšu koju sam ikada dobila, a koja je još jedna potvrda da ljudi koji me okružuju, suradnici i kolege osjećaju i cijene ono što radim. Uz takvu potporu ideje same dolaze, pa tako i ova da stare  skale gospara Đura obučem u lampice, ispričala nam je kratko Ana.

Suvenirnica u sklopu Ateljea Đura Pulitike nalazi se u zidinama, točnije odmah do tvrđave sv. Ivana i jednog od ulaza na dubrovačke mire. A u našoj fotogaleriji pogledajte kako je Ana Volarević svoje radno mjesto dotjerala za Božić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here