Članovi Vlade sastaju se na sjednici Užeg kabineta. Nakon sjednice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije i otkrio da se uvode nove mjere na graničnim prijelazima za ulazak u Hrvatsku.

Govorio je o digitalnim COVID potvrdama koje od 1. srpnja u Hrvatskoj stupaju na snagu.

”Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku”, otkrio je. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku. 

Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi.

”Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO- i sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde”, otkriva Božinović, a piše Dnevnik.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here