Na danas održanoj sjednici Vlade ministar Beroš osvrnuo se na aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus. Kazao je kako u usporedbi s prošlim tjednom bilježimo minimalno dnevno povećanje, no da se smanjuje broj hospitaliziranih. Ministar Božinović kazao je da je realno da već idući tjedan ublažiti neke mjere, navodi Jutarnji.hr.

Ministar zdravstva Vili Beroš govoreći o aktualnoj situaciji veznoj uz koronavirus istaknuo je da ”u usporedbi s prošlim tjednom bilježimo minimalno dnevno povećanje od 0,21 posto te se i dalje smanjuje broj hospitaliziranih”: ”Bolničke ustanove i dalje smanjuju kapacitete za COVID pacijente i vraćaju se normalnom funkcioniranju što daje prostor za pružanje sveobuhvatne zdravstvene skrbi. Najmanje jednom dozom cijepljeno je 70,6 posto odraslog stanovništva”.

Danas je počelo i cijepljenje proteinskim cjepivom, a Beroš je upozorio: ”Pandemija nije gotova, ali smanjenje ekstenziteta iste omogućava nam vraćanje uobičajenim zdravstvenim temama odnosno boribi za očuvanje zdravlja nacije, s naglaskom na preventivne aktivnosti”.

”Realno je da će se već idući tjedan ublažiti neke mjere. Stožer civilne zaštite je u kontaktu s ministarstvima turizma i kulture. Na temelju mišljenja epidemiologa Stožer će razmotriti sve prijedloge i ako se nastavi pozitivan trend početkom idućeg tjedna će donijeti nove ublažene mjere koje se odnose na okupljanja i ograničavanje pojedinih gospodarskih djelatnosti”, najavio je prvi čovjek Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutranjih poslova Davor Božinović.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here