Sudeći po Facebook objavi konavoskog načelnika Boža Lasića, ni jug Hrvatske nije prošao lišo kad je u pitanju najavljeno poskupljenje energenata. Lasić je otkrio da je Općina za troškove potrošnje javne rasvjete dobila višestruko veće ponude u odnosu na 2021. godinu.

“Posljednjih dana pratim svoje kolege iz unutrašnjosti koji komentiraju najavljeno poskupljenje zemnog plina, a stvara se dojam kako smo mi na jugu Hrvatske prošli ‘lišo’.

Nažalost ništa ne može biti dalje od istine, a kao samo jedan primjer krize koja nam je na vratima navest ću iznose ponuda koje je Općina Konavle dobila za troškove potrošnje javne rasvjete, u našim Domovima kulture itd.

Za 2021. godinu ponuda za te stavke bila je 961 tisuću kuna, dok je za ovu godinu pristigla ponuda na 2,88 milijuna kuna! Riječ je o iznosima bez PDV-a, dok je s uključenim porezom na dodanu vrijednost to iznos od 1.086 milijuna nasuprot 3,26 milijuna kuna!

Isti troškovi za naš Dom za starije i nemoćne Konavle 2021. godine bili su 300 tisuća kuna, a prema ponudi za ovu godinu bit će 800 tisuća kuna.

Potpuno je iluzorno očekivati da se povećanje cijena energenata neće odraziti na sve aspekte našeg života i brojne druge proizvode. Situacija s energentima i inflacijom je slična u cijelom svijetu i pogodit će sve i svakoga! Moramo biti svjesni kako će biti nužna krajnja racionalizacija svih troškova”, poručio je Lasić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here