Evo, godina dana je prošla otkad smo postavili malu uličnu knjižnicu u Cavtatu, napisala je na svom FB profilu jelena Vragolovte dodala, kako ona još stoji, lijepa i neoštećena kao i prvog dana.

– I ne samo to već se knjige svakodnevno posuđuju i vraćaju, donose se neki novi naslovi, neki stari nalaze druge vlasnike. A s početkom sezone, sve se češće mogu naći i knjige na stranim jezicima…I baš ta činjenica – da je sve prošlo super s prvom malom knjižicom, zaslužna je što smo došli na ideju otvaranja još jedne. Pa, bez puno duljenja: predstavljamo vam malu uličnu knjižnicu Čilipi! Vanjsko uređenje ormarića djelo je vrhunske mlade umjetnice Irena Stanović, za ideju, realizaciju i sve između sam malo radila ja, a i Davor Novevski se tu nešto vrtio.

Zahvala ide gosparu Đuru Arbuliću koji je ustupio prostor za ormarić! Hvala svima na pomoći i podršci! Ipak, poanta ove i svih sličnih knjižnica je da su one vlasništvo (i odgovornost) svih nas skupa. I zato – slobodno posudite knjigu, donesite knjigu, čuvajte knjižnicu i najvažnije – uživajte u čitanju, napisala je Jelena Vragolov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here