Čitanje s olovkom u ruci novi je književni i čitateljski program u Art radionici Lazareti. U prvom bloku kluba pažljivih čitatelja i čitateljica gošća i voditeljica je Marija Ott Franolić, koja će voditi dvije književne radionice.

23. kolovoza 2021. u 20 sati na Komardi ulaz kroz lađu X (zadnja lađa Lazareta)
Na prvoj radionici Marija Ott Franolić razgovarat će sa spisateljicom Stašom Aras o čitanju. Zajedno će se pitati: zašto čitamo i što od književnosti očekujemo? Što za nas znači “dobra književnost”? Želimo li da nam čitanje potvrdi nešto što već znamo ili da nam omogući promjenu perspektive?

Razgovor će se prenositi on line na FB stranici Art radionice Lazareti arl@arl.hr

24. kolovoza 2021. u 18 sati
Na drugoj radionici će s polaznicima razgovarati o romanu francuske spisateljice Annie Ernaux “Jedna žena” (prev. Marko Gregorić, Kulturtreger & Multimedijalni institut, 2021.).

Marija Ott Franolić – neovisna književna teoretičarka i kritičarka, doktorirala na ženskim dnevnicima i ženskoj povijesti. Bavi se poticanjem čitanja i teorijski proučava vezu između čitanja, mišljenja i empatije. Vodi književnu radionicu Kabinet čuda u knjižari Fraktura. Napisala je knjigu o ženskim dnevnicima “Dnevnik ustremljen nedostižnom” (Disput, 2016.) i uredila dnevnik Divne Zečević “Život kao voda hlapi” (Disput, 2017.) Piše blog Tekstovnica i živi u Zagrebu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here