Od trenutka kada smo započeli suradnju s CLIA-om započele su promjene po pitanju upravljanja cruise turizmom u našem Gradu. Od uspostavljanja dnevnih limita u broju istovremenih dolazaka kruzera, preko uvođenja cruise taxi pa sve do povećanja kvalitete pružene usluge cruise gostima, piše gradonačelnik Franković na svom facebook statusu koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

Na sastanku s predsjednicom CLIA-e gđom Kelly Craighead dogovorili smo nastavak daljnjih aktivnosti. CLIA će biti savjetodavni partner Gradu po pitanju gradnje novog terminala za brodove na kružnim putovanjima i to će biti prva takva suradnja CLIA-e s jednim Gradom. Podsjetit ću, prvi sporazum o razumijevanju kojeg je CLIA potpisala s jednim Gradom je upravo bio onaj s Dubrovnikom, a danas nas mnogi u tome slijede.

Naša suradnja nastavit će se i po pitanju brže komunikacije Luka Gruž – Pile sve s ciljem nastavka povećanja kvalitete pružane usluge. Vjerujem kako će vrlo skoro Dubrovnik zauzeti važno mjesto na karti homeport gradova, a to značajno povećava mogućnosti razvoja različitih gospodarskih grana u našem Gradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here