Održan je Dan otvorenih vrata Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, tijekom kojega su nastavnici i učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik detaljno informirali učenike završnih razreda dubrovačkih osnovnih škola o obrazovnim programima i izvannastavnim aktivnostima koje se provode u školi.

Učenike i goste pozdravili su Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik i ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina, zahvalili im na dolasku i pozvali ih da se pobliže upoznaju s programima obrazovanja koja se provode u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik jedna je od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Riječ je o projektu kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda bespovratnih sredstava na dvije platforme:

  1. infrastrukturni projekt u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH uz financiranje Europskog fonda za regionalni razvoj. Realizacijom Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku restaurirat će se, obnoviti i opremiti tri građevinska objekta: postojeća zgrada TUŠ-a,  zgrada u ulici Garište 3 i Villa Čingrija. Ova tri prostora tvorit će operativnu cjelinu centra i biti na raspolaganju svim učenicima, polaznicima obrazovanja odraslih, mentorima i nastavnom osoblju;
  • razvojno-obrazovni projekt u suradnji s Ministarstvom turizma RH uz financiranje Europskog socijalnog fonda. Realizacijom Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku pružit će se vrhunsko stručno obrazovanje i usavršavanje kadrova u području ugostiteljstva i turizma za učenike strukovnog obrazovanja, nastavnike, te ostale zainteresirane sudionike. Kadrovska ekipiranost jamčit će izvrsnost u obrazovanju i usavršavanju profesionalaca u kulinarstvu kao jedne od osnovne pretpostavke vrhunske turističke i ugostiteljske ponude.

Program je vodila Nike Nagy, urednica i voditeljica Radio Dubrovnika, a ujedno i bivša učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Za voditeljski posao pripremila je dvije učenice škole koje su rado prihvatile izazov i pokazale da se znanja stečena u školi mogu primijeniti u raznim zanimanjima.

Tijekom programa učenice su predstavile uređene stanice smjerova hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, slastičar i konobar gdje su učenici smjerova prezentirali stečena znanja i vještine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here