Na Jadranu u petak oblačnije, ponegdje uz malo kiše, osobito na otocima, a za vikend uglavnom suho i prevladavajuće sunčano, većinom u subotu uz lokalno jaku buru s olujnim udarima. Početkom novoga tjedna s jugom dolazi više oblaka i povremena kiša, a zatim u utorak opet jaka, na udare i olujna bura. Na kopnu će osim mjestimične kiše biti i snijega, koji će ponajprije u gorju stvarati i novi snježni pokrivač.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

U Dalmaciji će u petak bura i tramontana povremeno imati i olujne udare. I pritom promjenjivo, mjestimice uz kišu, ali samo povremeno i u malim količinama. U unutrašnjosti ujutro temperaturni “minusi”, a na obali najniža temperatura uglavnom između 4 i 8 °C. Najviša od 10 do 12 °C.

Podjednaka temperatura i vremenska slika i na jugu Hrvatske. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice će biti slabe kiše. Puhat će većinom umjerena bura, u drugom dijelu dana ponegdje i jaka, navečer lokalno moguće i s olujnim udarima.”

Za vikend razmjerno stabilno pa promjenjivije

“Za vikend će prevladavati sunčano, na Jadranu uz većinom umjeren sjeverozapadnjak, u subotu samo prolazno i mjestimično jaka bura i tramontana. Početkom novoga tjedna zapuhat će jugo te će biti oblačnije, mjestimice uz kišu.

Oborina će u novome tjednu biti i u većini unutrašnjosti, a ponajprije u gorju može se stvoriti i novi snježni pokrivač. A prije toga – vikend će proteći uz uglavnom suho vrijeme i izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja. U nedjelju će s jugozapadnjakom temperatura danju porasti i iznad 10 °C”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here