Premda si mnogi vjerojatno žele stabilne, mirne, sunčane i barem prosječno tople dane – njih neće biti sve do sredine sljedećeg tjedna, u nekim dijelovima Hrvatske vjerojatno i dulje. Pritom će na većem dijelu Jadrana najkišovitije i najvjetrovitije biti od četvrtka navečer do petka poslijepodne, kada će nevolja biti i zbog lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, i zbog jakog i olujnog juga. U unutrašnjosti vjetar slabiji, ali vrijeme podjednako promjenjivo, osobito u južnijim krajevima i kišovito. No lokalni pljuskovi, munje i gromovi mogući su i u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, pogotovo u nedjelju, kada će biti najtopliji dan ovog razmjerno svježeg tjedna. Sljedeći će biti topliji, bez mraza, navodi se u prognozi HRT-a.

“U petak u Dalmaciji malo toplije, ali podjednako promjenjivo, uz češću kišu i grmljavinu u noći i prijepodne, kada će biti i vjetrovitije, uz uglavnom jako, mjestimice i olujno jugo, uz koje će more biti i jače valovito. U drugom dijelu dana mirnije i sunčanije.

Na krajnjem jugu Hrvatske vjerojatno najobilnijih pljuskova s grmljavinom bit će sredinom dana i poslijepodne, ponegdje još i navečer, kada će jugo oslabjeti. No do ranog poslijepodneva bit će većinom jako i olujno.

U promjenjivu subotu jugo će na Jadranu oslabjeti, pa opet pojačati u nedjelju, tijekom koje će također biti lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito na sjevernom i srednjem Jadranu, gdje su nestabilnosti moguće i u mirniji ponedjeljak.

I u većini unutrašnjosti nastavit će se nadmetanja oblaka, vedrine i povremene kiše, ali u manjim količinama nego tijekom petka. Uz povremeno umjeren, uglavnom u gorju i jak jugozapadnjak, dnevna temperatura zraka bit će viša nego u dosadašnjem dijelu ovoga tjedna”, prognozirao je Zoran Vakula.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here